tietoa Tonista

Perheenisä ja sairaanhoitaja ehdolla eduskuntaan

Olen ihan tavallinen lapsiperheen arkea elävä perheenisä Kangasalta, joka kantaa huolta lastemme tulevaisuudesta sekä yhteiskunnallista epäkohdista, kuten eriarvoisuuden lisääntymisestä, matalapalkka-alojen työntekijäpulasta ja sosiaali- ja terveydenhuollon kantokyvystä. 

Olen saanut kasvaa valtiossa, jossa on vallinnut rauha ja joka on ollut esikuva koulutuksessa, hyvinvoinnissa ja tasa-arvossa. Tämä pohjoismainen hyvinvointivaltio on kuitenkin rakennettu pohjalle, joka ekologinen kantokyky on rajallinen. Ilmastonmuutos ja luontokato ovat tosiasioita, joita emme voi kieltää. Onneksi voimme osana globaalia yhteiskuntaa olla myös osa ratkaisua. Siksi haluan kantaa korteni kekoon ja tehdä meidän kaikkien eteen yhteiskunnallista vaikuttamistyötä.

Työ ja sen merkitys

Työskentelen anestesiahoitajana Tekonivelsairaala Coxa oy:ssä. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Olen aina kokenut ihmisten kanssa tehtävän työn tärkeäksi. Hoitajana pysytyn tekemään epätavallisesta turvallisempaa ja pelottavasta helpommin kohdattavaa.

Aiemmin olen valmistunut nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi sekä opiskellut perinteistä kiinalaista lääketiedettä + akupunktiota. Olen työskennellyt myös kehitysvammaisten, maahanmuuttajien, vanhusten parissa sekä akuuttisairaanhoidon puolella.

Politiikka

Iän karttuessa olen kiinnostunut entistä enemmän yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Ensimmäisen kerran asetuin ehdolle 2020 kunnallisvaaleissa. Tämän jälkeen olen jatkanut aktiivisesti toimintaani paikallispolitiikassa Vasemmistoliiton riveissä. Vuodesta 2021 olen toiminut Kangasalan Vasemmistoliiton varapuheenjohtajana. Puolueen arvot ovat hyvin lähellä niitä arvoja, jotka koen omakseni. Puolueena Vasemmistoliitto on avoin ja tasa-arvoinen.

Vapaa-aika ja perhe

Perheeseeni kuuluu vaimo ja kaksi lasta. Hellalla valmistuu kasvisruokaa ja tavarat hankitaan mahdollisuuksien mukaan käytettynä. Vapaa-ajalla uppoudun mielelläni kirjaan, peliin, soittamiseen tai lasten kanssa leikkimiseen. Jalkapallo ja avannossa käynti ovat kodin ulkopuolella tärkeimmät ajanvietteeni.